torstai 1. huhtikuuta 2010

Koro Nontti

Elämme jännittäviä aikoja: tästä se lähtee, ensimmäinen blogimerkintä.

Vielä tässä vaiheessa ei ole hajuakaan miltä tämä koko homma näyttää valmiina julkaistuna (kuvan koko, tekstin fontti, onko keskitys hyvä juttu...) mutta eiköhän niitä saa muokattua, jos jälki on ihan törkeää.

Vaan asiaan. Yksi tällä hetkellä kesken olevista töistä on Suuren Käsityölehden 2/2010 malli 7, konttineuleinen huivi. Sinällään tuo konttineuleen pinta ei ehkä ole maailman kauneinta, mutta langan värien vaihtelu työn edetessä toimii. Lankana on pari vuotta marinoitunut Noro Silk Garden Lite, jonka nyt siis raaskin tähän työhön käyttää. (Kokeilin ensin poikittain neulottuja sormikkaita, mutta olivat niin rumat että oli pakko purkaa.) Puikot ovat ohjeenmukaista 4,5 - 5 mm huomattavasti pienemmät eli kolmoset, tykkään tehdä napakampaa.

En ole tätä tekniikkaa ennen käyttänyt, ja toisen "kerroksen" alussa pitikin purkaa pari kertaa sama virhe: tein toisen puolikkaan ruudun reunapalan jatkoksi. Ohjeesta ei juuri ollut apua, neuloin lopussa "2 n yhteen" niinkuin lehdessä seisoi. Kuvasta sitten hiffasin, että ne jälkimmäiset silmukat noista kahdesta ovat tietysti sen edellisen "kerroksen" valmiista ruudusta jääneitä silmukoita. Olin tietysti ehtinyt jo ihmetellä sitäkin että mihin näitä sitten käytetään...

Puolikas ruutu, vasen reuna.


Oikean reunan puolikkaan ruudun kyljestä
poimitaan silmukat
seuraavaan kokonaiseen ruutuun.


Haastetta harrastamiseen luo (elo)hopeainen itämaisneiti Mari, 9 kk.

Kaiken kaikkiaan tekniikka oli yllättävän helppo omaksua kun vain tarttui puikkoihin ja alkoi tekemään!

4 kommenttia:

 1. Voi miten viehättävä blogi.
  Nautin koko visuaalisesta asusta ja helppolukuisuudesta.
  Nyt siis tiedän paikan, josta voin oppia neulomisesta lisää:)

  ~kinttu

  VastaaPoista
 2. konttineuletta oon ittekin haaveillu kokeilevan mutta täytyy myöntää näyttää niin hankalalta että ei oo tullu kokeiltua.. :)

  VastaaPoista
 3. Kokeile ihmeessä, ei se ole vaikeaa sitten kun sen systeemin älyää! Mulla oli hankalin ymmärtää tosiaan toi kääntyminen, mutta sekin selvis kun pari kertaa purki :)

  VastaaPoista